Skład:
500g bobu
ok 150g mąki pszennej
ok 150g mąki pszennej
1 jajko
sól, pieprz, chili (1-2cm)
A oto jak to zrobić:
2. Studzimy bób, następnie obieramy i rozgniatamy, najlepiej praską do ziemniaków.
3.Dodajemy jajko, sól, pieprz, poszatkowane chili i mąkę.
4. Z ciasta robimy wałek i kroimy na kawałki.
5. Delikatnie wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy do momentu , gdy kluski zaczną wypływać na powierzchnię.
6. Polewamy olejem lnianym, oliwą bądź masłem i delikatnie solimy.
Bób - zawiera sporo wartościowego białka, błonnika, węglowodanów. Ma również witaminy: z grupy B, C i prowitaminy A.
Bób - zawiera sporo wartościowego białka, błonnika, węglowodanów. Ma również witaminy: z grupy B, C i prowitaminy A.
0 komentarze:
Prześlij komentarz